GG-IT
Geuzenweg 138
1221 BW Hilversum
Tel: 06-81330427
E-mail: info@gg-it.nl

Domotica
Wat is domotica?


Domotica (huisautomatisering) staat voor elektronische communicatie tussen allerlei elektrische toepassingen in de woning en woonomgeving ten behoeve van de bewoners.
Met domotica in huis worden taken en bezigheden door automatisering gemakkelijker gemaakt.
Domotica omvat alle elektronische toepassingen in de woning om functies te besturen (verwarmen, ventileren, verlichten) en diensten uit de woonomgeving te gebruiken (alarmeren, telefoneren, televisie kijken).
Dit gebeurt bij voorkeur flexibel: op elke plek en op elk tijdstip dat het de bewoner past, met een gemakkelijke bediening en desgewenst op afstand.
Dit is een correcte definitie die het voor u niet makkelijker maakt.
Met domotica kunt u het leven eenvoudiger maken door bijvoorbeeld de verlichting in of uit te schakelen met een afstandsbediening of een lichtsensor.
Dit is al vrij gemakkelijk te realiseren met een eenvoudig systeem. Zo lijkt het bijvoorbeeld of u thuis bent als u op vakantie bent! U kunt ook de bewaking van uw huis toevoegen en complexere taken.
Dat kan met behulp van een computer, tablet en/of smartphone.
De techniek is tot veel in staat maar de belangrijkste vraag is of alles wat technisch mogelijk is, ook voor u nuttig is. De kosten van een systeem zijn natuurlijk ook een aandachtspunt.

Hoe kunnen wij u helpen?

Als u ge´nteresseerd bent in domotica dan is de eerste stap dat we een afspraak met u maken.

In een persoonlijk gesprek vertellen we u wat de mogelijkheden zijn en stellen samen met u vast wat u precies wilt bereiken met huisautomatisering.
We bespreken welk budget u voor uw automatisering beschikbaar hebt.
Belangrijk is ook om te weten of u direct een volledig systeem wilt installeren of eenvoudig begint en later wilt uitbreiden.

Vervolgens ontvangt u een voorstel voor een systeem en de benodigde componenten inclusief een opgave van de kosten. Dit voorstel bespreken we met u.
U kunt dan besluiten of u op ons voorstel ingaat, een aangepast voorstel wenst of van het voorstel afziet.
Na bespreking en eventuele aanpassing van het voorstel kunt u de componenten (laten) bestellen.

Na ontvangst van de componenten sluiten we alles voor u aan en regelen het systeem voor u in. Daarna zijn we beschikbaar voor onderhoud en storingen.